One line a day

One line a day

Dit boekje daagt je uit om vijf jaar lang elke dag één herinnering op te schrijven. Ik ontdekte het op de boekenbeurs en zette het op mijn verlanglijstje voor Kerstmis. Het is zo’n hebbedingetje dat je graag overal met je meesleurt: mooi gouden randje, lintje om bij te houden waar je zit, verzorgde kaft met gouden letters.

Op twee januari vroeg ik me al af: wat schrijf ik hier elke dag in? Een quote, iets moois dat ik tegenkwam en wil onthouden? Na een paar quotes die ook zo weer op internet terug te vinden zijn, besloot ik het over een andere boeg te gooien en elke dag in één zin te noteren waar ik die dag gelukkig van werd. Wat een glimlach op mijn gezicht toverde. Of gewoon wat ik wil onthouden van die dag. Al snel voelde ik dat dit boekje voor mij meer doet dan enkel herinneringen bij houden. Het doet me elke dag stil staan bij zoveel dingen om gelukkig over te zijn, om bij te glimlachen. Een echte aanrader, dus!

Welke herinneringen toverden dan een glimlach op mijn gezicht? Te veel op op te noemen, dus ik beperk me tot acht per maand.

 

Januari 2017: things that made me smile:

 • 1 januari: ‘Lach, feest, koester, wens, heb lief, verwonder!
 • 4 januari: Experiment ‘vegan wortelcake’ met grote onderscheiding geslaagd.
 • 13 januari: Michiel legt de eed af als kindergemeenteraadslid.
 • 14 januari: 17.18 uur en het is nog licht.
 • 16 januari: 08.05: de vogeltjes fluiten al. De trein is op tijd!
 • 19 januari: In het groentepakket zitten alle ingrediënten voor een zomerse panzanella.
 • 22 januari: Mijn moederdesem is gelukt.
 • 30 januari: Michiel komt veilig en wel terug van sneeuwklassen.

Februari 2017:

 • 9 februari: met de fiets door Antwerpen op een koude winterdag.
 • 13 februari: Victor koopt het nieuwe boek van Reine als cadeautje voor zijn liefje.
 • 15 februari: Ah, la primavera! Vier moestuinbedden zijn al lenteklaar!
 • 17 februari: Groenten snijden met vers geslepen messen: heerlijk!
 • 19 februari: Een dagje buiten werken kan zo deugd doen.
 • 20 februari: Wat een energie krijg je van nieuwe mogelijkheden!
 • 25 februari: Een ochtendwandeling met de zon op mijn gezicht.
 • 28 februari: Ruilcultuur anno 2017: website-advies geruild tegen moestuin-advies.

Wat toverde bij jullie vandaag een lach op je gezicht?

Print Friendly, PDF & Email


5 thoughts on “One line a day”

 • Ik moest wat om mezelf lachen omdat ik grumpy werd van de vogeltjes die me wakkerfloten vóór het uur waarop mijn kindjes dat normaal doen. Ik heb ook zo’n boekje en schrijf er elke dag iets over onze kindjes in. Als ze het huis uit gaan, krijgen ze het mee!

 • 3 jaar geleden kreeg ik zo ééntje voor mijn zoontje. Hij was toen 1, nu 4 en nu is het boekje vol, maar het is zo fijn om te lezen.
  Voor mijn dochtertje (2) heb ik er intussen ook één.
  Lach op mijn gezicht: al voor ik het bed uitkwam deze morgen: dochtertje kroop mee in het grote bed en aaide mijn hoofd. “Aai. Aai”. :-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.