Recept: grissini

Recept: grissini

Grissini, pesto, olijven, stukjes brood en de beste olijfolie. Meer heeft een mens niet nodig om een tafel gezellig te maken. Oh ja, goed gezelschap rond die tafel. Dat ook. En dat mis ik in coronatijden wel. Die heerlijke opwinding om voor gasten te koken. Te checken of alles wel op tijd klaar geraakt. Of ik niet de enige ben die het zo super lekker vind. Of alles goed voorbereid is, zodat ik zelf ook nog kan genieten van alles en iedereen.

Grissini zijn het symbool voor een geslaagd aperitief, eigenlijk. Maar onze grissini zijn al drie weken op en we gaan al bijna vier weken niet naar de winkel. Dus ik begin afkickverschijnselen te vertonen naar een gezellig aperitief. Want oh wee, ook de schuimwijn is op. Er ligt alleen nog hele goede voor een speciale gelegenheid in de kelder.

Gelukkig hebben we wel nog bloem en bakpoeder in huis en is het dus een koud kunstje om zelf grissini te maken. Zo leerde ik dankzij mijn afkickverschijnselen.

 

[lt_recipe name=”Grissini” servings=”40″ prep_time=”10M” cook_time=”25M” total_time=”1H” difficulty=”gemakkelijk” print=”yes” image=”http://blog.iloveeco.be/wp-content/uploads/IMG_9623-250×250.jpeg” ingredients=”- 250 gr bloem;- 30 ml van je beste olijfolie,;- 1 tl bakpoeder;- 2 tl kruidenzout;- 2 eetlepels gedroogde kruiden (denk aan oregano of rozemarijn);- 100 ml water” ]1. Meng alle ingrediënten tot een deegbol. Let er daarbij op dat je het bakpoeder en het zout niet meteen vermengt, maar het elk aan één kant van je deegkom even in het water laat wellen.;2. Laat het bolletje deeg 30 minuten rusten. Het is normaal dat het luchtiger aanvoelt dan brooddeeg.;3. Pluk een bolletje van de grote bol en rol het (zoals vroeger met de plasticine) uit tot lange slierten met de dikte van een potlood. Of dikker en grilliger, dat mag ook. Je perfectionistisch kantje mag je in de kast laten zitten. Echt grissini zijn krom.;4. Leg de grissini op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 15 minuten op 180° C, tot je ziet dat ze goed gebruind zijn.;;Variant: het deeg doet een beetje aan pizza denken. Ik voegde per ongeluk te veel water toe de eerste keer en kreeg uiteindelijk een veel te grote bol om allemaal grissini van te maken. Dus volgde ik mijn intuïtie en maakte ik er een soort van pizza van. Ik sneed de mooiste tomaten uit de moestuin in schijfjes en legde zo de pizza vol. Afwerken deed ik met nog wat olijfolie. Heb je nog wat kaas in huis, kan die erop, maar dat is zeker geen must. [/lt_recipe]

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.