Recept: one pot superpasta (100% bio)

Recept: one pot superpasta (100% bio)
Ik hou van koken met echte producten. Met basisgrondstoffen, waarmee ik mijn eigen ding kan doen. Liefst met een recept als leidraad, niet tot in de puntjes te volgen. Ik hou van biologische producten, omdat ze geproduceerd zijn met respect voor mens en dier. Zonder kunstmest, zonder pesticiden. Liefst ook nog van dicht bij huis en op het ritme van de seizoenen.
Toen Carrefour me vroeg om een recept te bedenken met bioproducten uit hun gamma, moest ik dus niet lang nadenken. Want in de lage landen kunnen bioproducten nog wel wat terrein winnen. Door bioproducten te kopen, geef je de bioboer elke dag het signaal dat je het goed vindt wat hij doet. Zo steek je hem een hart onder de riem. Allemaal aan de bioproducten, dus!
Dus ging ik op zoek naar het gamma bioproducten in de Carrefour in mijn buurt. En eerlijk: ik stond versteld hoe dat gamma de laatste tijd gegroeid is. En meteen zag ik een recept groeien dat niet alleen super lekker en super simpel is, maar ook nog eens goed is voor de afwasser: het kan namelijk allemaal in één pot. 
Wat heb je nodig voor vier porties?
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik Carrefour Bio tomaten in blokjes, 400 gr
  • 1 tl Carrefour Bio gedroogde basilicum
  • 1 tl Carrefour Bio zwarte peper
  • 1 tl Carrefour bio gedroogde tijm
  • 1 tl Carrefour Bio gedroogde paprika
  • 1 tl Carrefour Bio gedroogde oregano
  • naar smaak: 1 tl chilipeper
  • 250 gr Carrefour Bio Penne Rigate
  • 500 ml water met 1 bouillonblokje groenten 
  • 300 gr Carrefour Bio broccoli uit de diepvriezer
  • 2 blokjes Carrefour Bio spinazie uit de diepvriezer
  • 1 pot van 350 gr Carrefour Bio kikkererwten (glas)
Om af te werken: verse Carrefour Bio basilicum en wat Carrefour Bio geraspte kaas.
Hoe ga je te werk?
  1. Snipper de ui en de knoflook en stoof ze even in wat olijfolie.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in één grote kookpot.
  3. Kook 500 ml water in de waterkoker en giet dat in de kookpot.
  4. Breng alles aan de kook. Tel vanaf het moment dat alles kookt 10 minuten.
  5. Roer een paar keer goed om, anders gaat de pasta aan de pan kleven en heb je straks toch weer meer afwas.
  6. Check op het einde de smaak. Wij houden wel van pikant, dus die theelepel chilipeper mocht er voor ons wel bij. Hou je niet van pittig? Laat die dan gewoon weg.
  7. Serveer met wat versgesnipperde basilicum en strooi wat kaas over je pasta.
Smakelijk!
Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Recept: one pot superpasta (100% bio)”

  • Dit ga ik zeker bewaren voor als het eens vlug moet gaan. En bovendien handig , je hoeft er niet de deur voor uit.
    Fijne blog trouwens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.