Red de oceaan met een rugzak

Red de oceaan met een rugzak

Het gaat niet goed met onze koraalriffen. Door de opwarming van de aarde worden de oceanen warmer en zuurder. Destructieve vispraktijken vernietigen waardevolle riffen. En dan zijn er nog de tonnen plastic. Wereldwijd wordt maar 10% van het plastic gerecycleerd. Als we niets doen, zal er tegen 2050 meer plastic zijn in de zee dan vis. En zullen de koraalriffen bijna allemaal uitgestorven zijn. Daar wil de samenwerking tussen GotBag en Coral Gardeners iets aan doen. En daar werkt I Love Eco graag aan mee.

coral gardeners
Op de rugzak zie je de afbeelding van de Coral Gardeners en een call to action om impact te creëren.

Coral Gardeners

Coral Gardeners werd in 2017 opgericht. Een kleine groep eilandbewoners van Mo’Orea (een zustereiland van Tahiti in Frans Polynesië) waren getuige van de snelle achteruitgang van het koraal en besloten in actie te schieten. Vijf jaar later is Coral Gardeners een internationaal collectief van advocaten, wetenschappers, ingenieurs en creatievelingen met een duidelijke missie: de oceaan beschermen en haar weer gezond maken. Hun aanpak: mensen over de hele wereld stukjes koraal laten adopteren. Zo zetten ze zich in voor de bescherming en verzamelen ze fondsen om nieuwe koralen aan te planten. 

Got Bag

Daar wil Got Bag hen mee helpen door deze samenwerking. Got Bag ontwerpt en maakt duurzame merchandising om de uitdagingen van onze oceanen aan te pakken. De rugzakken zijn gemaakt van gerecycleerd oceaanplastic. Ze verenigingen Indonesische vissers die tijdens hun tochten het plastic in hun netten verzamelen en aan wal brengen. Elke Got Bag verwerkt zo 3,5 kg (3,2 voor een LITE-model) oceaanplastic tot een duurzame, uitsterst sterke en waterdichte stof. Bovendien krijg je bij elke rugzak een waardebon om een koraal te adopteren. 

coral gardeners
De rugzak is waterdicht en oerdegelijk.

Samenwerking

De samenwerking tussen Coral Gardeners en Got Bag kun je samenvatten in drie woorden: recycle, restore & represent. We hebben allemaal de plicht om minder plastic aan te kopen en het op de juiste manier te sorteren, zodat het kan gerecycleerd worden. Maar door actief bij te dragen aan het beschermen van de koraalriffen, ga je nog een stapje verder in je engagement. Bovendien prijkt er op de Got Bag een afbeelding van het koraalrif, met de bedoeling je te motiveren de boodschap uit te dragen, erover te vertellen en zo mee te sensibiliseren om het bewustzijn rond de koraalriffen te vergroten.

De rugzak

Wij hebben de Got Bag Lite een paar weken mogen uitproberen. Victor, 14 jaar, deelt graag zijn ervaringen. De rugzak draagt enorm comfortabel door handige bandjes op de schouders, die je kunt vastklikken via verstelbare bandjes op de borst. Zo verspreid je het gewicht en heb je minder last van je rug. De ruimte binnenin is ruim en de gewatteerde laptophoes beschermt je computer goed. Het materiaal van de rugzak is erorm stevig én volledig waterdicht. Als we er zelf verbeteringen aan zouden mogen aanbrengen, zouden we een indeling voorzien in de rugzak, waardoor je je spullen beter kan organiseren. Het rolstysteem dat maakt dat de rugzak volledig waterdicht kan afgesloten worden, is onderweg minder praktisch om er spullen in te steken of uit te halen terwijl je loopt. Daarvoor is het zakje met ritssluiting aan de voorkant wel weer handig.

coral gardeners
De laptophoes beschermt je toestel goed en daarnaast is er nog veel plaats voor boeken, drinkbus en ander materiaal.

Wedstrijd

De rugzak kost 149 euro (incl een waardebon voor het adopteren van een stukje koraalrif). Dat is niet goedkoop, maar hij is wel zo stevig dat hij zeker een aantal jaar mee kan. Je helpt er oceaanplastic mee recycleren (3,2 kg voor deze rugzak), de riffen mee beschermen én je wordt ambassadeur van Coral Gardeners om de boodschap mee uit te dragen. Wij mogen van Got Bag een Lite-model weggeven. Like hiervoor onze post op Facebook en reageer door een vriend(in) te taggen en te vertellen op welk eco-uitstapje deze Got Bag Lite jouw ideale reisgezel zou zijn. Doe dit voor dinsdagavond 9 augustus 20 uur. De winnaar krijgt een persoonlijk berichtje van ons. 

 

Opmerking: na het uittesten van de rugzak, mochten we ‘m houden in ruil voor deze eerlijke review en het organiseren van de wedstrijd. Het weggeefexemplaar kregen we van Got Bag.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.