“The making of” van het Provamel receptenboekje

“The making of” van het Provamel receptenboekje

In april dit jaar organiseerde Provamel een kookwedstrijd: De tafel van 5. Een kookwedstrijd waar je een recept met minstens één Provamel product kon delen. Het resultaat is een leuk receptenboekje met 10 heerlijke vegetarische recepten. I love eco maakte een reportage van “the making of”: achter de schermen bij foodfotograaf Philippe DesnerckI love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografiePhilippe en zijn vrouw Martine zijn volledig op elkaar afgestemd. Ze werken al meer dan 20 jaar samen. Elke opdracht begint voor Martine met het nalezen van de recepten die ze vooraf doorgemaild krijgt. Dan gaat ze naar de supermarkt. “Gemiddeld kook ik een tiental recepten per dag. Da’s best veel! In het begin keken ze raar op in de supermarkt. Ondertussen kennen ze me al.” (lacht)
Philippe staat in voor de styling en fotografie. Voor hij eraan begint steekt hij zijn neus in de kookpot. En dan gaat hij op zoek naar de juiste ondergrond. Een oude houten deur, een stuk behang, een tafellakentje. “Ik ga op zoek naar de juiste sfeer. Wat verwacht de klant en wat past bij het gerecht? Elk detail is belangrijk.” I love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografie Op zoek naar het juiste kommetje, duikt hij in de kelder van zijn studio. Wat een schatkamer! Meerdere rekken vol borden, kommen, potjes, glazen. “Tja, in 20 jaar verzamel je wat!”I love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografie
“Als de setting klaar staat, neem ik eerst een paar testfoto’s om te zien of het goed zit. Ik werk het liefst met natuurlijk licht en zonder flitsers.” Eens tevreden duikt hij in de kookpotten en zet zich op een krukje. “Bij het vullen van het bord, zet ik me steeds op de hoogte van de fotosetting. Enkel zo kan je zien hoe het eruit zal zien. Het is opbouwen van een bord is een kunst. Je creëert georganiseerde wanorde. Het moet eruit zien alsof het erop is gegooid. Maar in werkelijkheid komt er geregeld een pincet aan te pas!”I love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografieI love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografieZo bouwt Philippe langzaam zijn foto op. Dan komt er een bestek bij, dan een paddenstoel, een glas water met karaf. Tijdens elke stap neemt hij een foto en bekijkt het resultaat. I love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografieHier en daar frist hij de kleuren nog wat op. Kleine details worden bijgewerkt en onder het toeziend oog van Inge Van Thuyne van Provamel wordt de foto goedgekeurd.
Op naar het volgende recept. Martine is al klaar met koken. Bij de vraag of ze geen zin heeft om alles te proeven, zegt ze: “Nee hoor. Wij koken niet om op te eten, maar voor de foto. Er zit bijvoorbeeld geen zout in en het is ook niet altijd gaar. In het begin zaten we met een berg afval, maar ondertussen hebben we in de tuin de ideale afvalverwerkers.”
I love eco blog, Provamel, achter de schermen, foodfotografie, Philippe Desnerck, soja, fotografieEn die waren blij als ze ons zagen komen!

Bedankt Provamel, Philippe en Martine om dit met ons te delen. Ik heb er écht van genoten.

Willen jullie zo’n receptenboekje bemachtigen? Dan kan! Het is gratis verkrijgbaar bij de meeste natuurvoedingswinkels en je vindt het ook online. Smakelijk!

Beelden: Steffi De Bie – I love eco blog

Met dank aan Provamel & Philippe Desnerck.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.