Welkom Barbara!

Welkom Barbara!

Nadat ik vorige week meer vertelde over de nieuwe eigenaar van I Love Eco, stel ik nu met trots een nieuwe medeblogger aan je voor: Barbara Creemers. Ik geloof in hoe meer zielen, hoe meer vreugd en vooral ook hoe meer kennis in huis. Zo weet Barbara bijvoorbeeld veel over duurzame voeding. Stay tuned want de komende tijd wordt het I Love Eco team nog verder uitgebreid. Blijft er dan werkelijk niks hetzelfde als vroeger bij I Love Eco? Oja zeker wel want Wendy kennen jullie al en die blijft gezellig bij ons schrijven. Maar nu eerst: welkom Barbara!

Barbara Creemers op I Love Eco BlogDag, lezers! Wat ben ik blij dat mijn eerste post online mag gaan! Het is wel een beetje vreemd om jullie rechtstreeks aan te spreken als lezer en over mezelf te vertellen als mezelf. In mijn blogs ga ik jullie door mijn groene bril laten kijken naar hoe ik de wereld bekijk. Maar in dit berichtje kijken we samen eerst even in een spiegeltje. Ik ben Barbara, mama van Michiel (°2006) en Victor (°2008), beste maatje van Pascal sinds 1999. Wij wonen in een mooie, groene gemeente in Belgisch Limburg. We staan ecologisch in het leven. Wat betekent dat voor ons? Dat we de auto zoveel mogelijk laten staan en kiezen voor de fiets en de trein. Dat ik in de keuken werk met biologische producten en zoveel mogelijk plantaardig te werk ga. Dat ik de groenten die ik eet zoveel mogelijk uit mijn eigen, biologische moestuin haal. En dat ik me zoveel mogelijk probeer te verdiepen in gezonde voeding.

Ik geloof in de kracht van woorden. Ik zie de wereld van mijn zonen openbloeien nu ze kunnen lezen en zelf toegang hebben tot de wondere wereld van de letters, woorden en verhalen. Ik ben een boekenworm, maar wil ook aan de andere kant van de pen (of het toetsenbord) staan. Ik geloof in blogs als meekijkvenster op de wereld als aanvulling op boeken, omdat blogs sneller gaan en niet afhankelijk zijn van de mening van een uitgever. Maar ik geloof ook in de kracht van sociale media als we die op de juiste manier gebruiken. Daarom blog ik zelf en deel ik foto’s, tips en weekmenu’s op mijn facebookpagina.
Ik droom elke dag van de Toscaanse zon en ik ben helemaal verliefd op het Toscaanse land(schap). De bakermat van onze westerse geschiedenis, die voortvloeide in de Romeinse cultuur waar ik zo van hou. De taal ook, die me als muziek in de oren klinkt. De smaak van verse tomaten, gerijpt door die zalige zon. Het bio-aanbod in de Italiaanse supermarkten, zo toegankelijk voor iedereen; ook daar droom ik van. Want voor gezinnen zonder (biologische) moestuin is soms een opdracht en een moeilijke zoektocht naar producten die (h)eerlijk zijn voor mens en natuur en die ons lichaam én onze aarde voeden in plaats van uit te putten.
Ik hou van spontane en eerlijke kinderlogica en -uitspraken, van de blik in de ogen van mijn border collie als zij mee mag gaan wandelen, van een kelderschap vol potten ingemaakte tomaten, van de geur van regen op een warme dag, van de stilte bovenop een berg, van akoestische muziek waar je helemaal ‘zen’ van wordt, de eerste radijs uit volle grond na een lange winter, van zondagochtenden in mijn pyjama, van de geur van versgewassen lakens die in de wind gedroogd zijn, van boeken waar je jezelf helemaal in kan verliezen, van elke nieuwe plaat van K’s Choice, van de goesting die je krijgt (om te koken én te eten) als je een nieuw kookboek doorbladert, van de eenvoud van een simpel gerechtje, van dankbare reacties na een workshop of lezing, van jezelf graag zien, van rust in je hoofd.
Aangenaam!

Barbara Creemers op I Love Eco Blog

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Welkom Barbara!”

 • hallo Barbara

  Ik las dat je lezingen geeft over veilig online (waaronder ook in Balen)

  Helaas kan ik ’s avonds nooit aanwezig zijn.

  Geef je die lezingen soms ook overdag ?

  Wat is de precieze inhoud?

  Hartelijk dank

  groeten

  Rik Mercelis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.