Recept: bijna zomerpasta met van alles erin

Recept: bijna zomerpasta met van alles erin

Wat eten we vanavond? Daar kwam de vraag weer. Lekker heet buiten, drukke dagen, nog moe van een weekend doorwerken. En net dan moet je goed eten, zegt mijn verstand me. Dus werd het koude pasta. De kinderen moesten twee groenten kiezen voor erbij en dat werden – uiteraard – komkommer en wortel.  Ik was in een vrijgevige bui en kocht ook blokjes kaas voor erbij. En voor Victor ook nog olijven en voor Michiel een gekookt eitje. En toen begon ik te improviseren met een deel uit de winkel en een deel uit moestuin. Zo lekker was het, dat ik het jullie niet wil ontzeggen.

 

snelle moestuinpasta
De snelle (moestuin)pasta: boven de onze en onder die van de kinderen.

 

Ingrediënten ter inspiratie - maak er vooral je eigen ding van:
  • 500 gr (volkoren) pasta, van La Vialla
  • een potje rode pesto of nog beter: zelfgemaakte groene pesto van groen uit de tuin (hier een recept met radijzenblad)
  • 100 gr gekookte linzen
  • 100 gr geroosterde zonnebloempitten
  • 100 gr kerstomaatjes
  • een flink handvol groen uit de tuin (bij mij waren het raapstelen)
  • een flink handvol warmoes (de eerste oogst dit jaar!)
  • de eerste twee mini-courgettes uit de tuin, gebakken in wat olie met peper en zout

Optioneel: wat gebakken haloumi of berloumi. Maar wie de pesto al plantaardig maakte, kan dit zeker weglaten en voor en volledig vegan optie gaan.

 

Hoe maak je het?
  • Kook de pasta en schrik ‘m met koud water. Zo stop je het kookproces en gaat ie niet plakken.
  • Roer er meteen de pesto door.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed om.
  • Zet een paar uur in de koelkast voor een ijskoud effect. Dat geduld hadden we niet: bij ons was het een lauwe versie, maar zeker ook lekker!

 

Mogelijke variaties:
  • peultjes of erwten. Of nog beter: de tuinbonen (dubbel gedopt) die bijna klaar zijn.
  • verse tuinkruiden als peterselie, basilicum, bieslook …
  • mis je vlees? Maak dan deze veggie balletjes van Kookeetleef er eens bij.

 

 

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.