Recept: winterse soepcurry – currysoep

Recept: winterse soepcurry – currysoep

In de winter hou ik van soep. En van verwarmende stoofpotjes zoals curry’s. Soms kan ik niet kiezen tussen de twee en maak ik een currysoep. Of een soepcurry: je mag kiezen. Op vraag hier het recept van mijn soepcurry van afgelopen weekend. 

Nodig voor vier stevige porties:

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 1 bokaaltje kikkererwten (of een equivalent zelf geweekt en gekookt)
  • 100 gr paneer (kun je ook zelf maken, hier vind je hoe)
  • 1 eetlepel currypasta*
  • 1 blik kokosmelk
  • Naar smaak als je de soep vloeibaarder wil: 1/2 liter groentebouillon
currysoep
Zo’n dikke maaltijdsoep dat je het bijna geen soep meer kunt noemen: I like it!

Werkwijze

  • Verwarm een pan op een matig vuur. Snij de champignons in kwartjes en bak ze zonder olie en zonder lepel. Schud ze af en toe op. Zo krijgen ze een lekker krokant korstje. Zet ze even apart.
  • Snij intussen de prei. Zodra de champignons klaar zijn, kun je de warme pan gebruiken om de prei met een geurtje olijfolie zacht te bakken. Zet ook de prei even apart zodra die klaar is. 
  • Snij de paneer in blokjes zo groot als je ze straks in je soep wil. Bak in de warme pan met een geurtje olijfolie tot alle kantjes goudbruin kleuren. 
  • Voeg daarna de champignons, de prei en de afgespoelde kikkererwten toe. Roer even om. Voeg de eetlepel currypasta toe en roer weer goed om.
  • Giet er de kokosmelk over, roer nog eens goed om en laat een paar minuutjes pruttelen. Klaar.

Variant:

  • In een ander seizoen kun je uiteraard naar hartenlust variëren met andere groenten. 
  • De dag na deze dikke currysoep stond er pompoensoep op ons menu. Ook lekker om bij een restje van deze currysoep een portie gewone soep te doen. 
  • Vind je geen paneer, dan lukt het ook met halloumi of berloumi. 

(*) currypasta kun je zelf maken door 1/3 knoflook, 1/3 gember en 1/3 verse chilipeper te mixen met voldoende olijfolie. Handig als je in de zomer te veel pepers hebt. 

 

currysoep 2
Een variant voor de herfst met stukjes pompoen. En extra gember!
Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.