Shotjes voor je immuniteit
De voorbije maanden was ik in Montréal en Londen. Het viel me op dat er in de bio-winkeltjes veel aanbod kleine flesjes – shotjes – was om je immuniteit te versterken. Ik deed hier in België wat zoekwerk, maar verder dan kleine shotjes gember kwam ik niet.
Dus besloot ik de ‘booster shotjes’ zelf na te maken. Hiermee geef ik een knipoog naar de boosters waarmee we de voorbije maanden om de oren geslagen werden. Hiermee maak ik geen gezondheidsclaim, laat dat duidelijk zijn. Maar het geeft wel een shotje energie en kwaad kan het zeker ook niet.
Ik vond niet alle ingrediënten en dus heb voeg ik wat alternatieven toe voor als jij hetzelfde meemaakt in je keuken.
Voor een goede voorraad shotjes: 1,5 liter
- 1 liter appelsap
- Het sap een citroen en een sinaasappel
- Het sap van een granaatappel,
- Een verse mango, in stukjes gesneden. Of een handvol gedroogde mangoreepjes die je eerst een paar uur laat weken in appelsap,
- Een chilipeper
- Een eetlepel kurkumapoeder
- Twee borrelglaasjes gembersap of twee duimen verse gember, geraspt
Kieper alles in de blender en maal fijn tot een glad sapje. Ik vind het heerlijk om ’s morgens en ’s namiddags telkens een borrelglaasje van de drinken.
Uitsmijter: deze mengeling is ook heerlijk om gebakken rijst op smaak te brengen!
Tip: ook kombucha is heerlijk, gezond en gemakkelijk zelf te maken. Lees hier mijn recept.
Nog een tip: je darmen verzorg je ook door regelmatig gefermenteerde groenten te eten. Hier lees je mijn kimchi-recept.