Organiseer eens een home party met schone kleren.

Organiseer eens een home party met schone kleren.

Home party’s: ze bestaan voor heel wat producten, van dagcrème tot plastic potjes. Van bio, eco en faire kleding woonde ik nog nooit eentje bij. En dus organiseerde ik er maar zelf een, samen met Annelies van GOEDvandoen.

 

Vorige week was het vijf jaar geleden dat in Bangladesh een kledingfabriek instortte en meer dan duizend doden vielen. Ik was verbaasd vorige week in reportages te zien dat er eigenlijk nog maar heel weinig veranderd is in de publieke opinie vijf jaar na dit drama. Hebben we er dan helemaal niets uit geleerd?

 

I ECO & webshops

I Love Eco heeft al een lange traditie van het promoten van de alternatieven. Zo blijft dit bericht over onze favoriete webshops het best gelezen artikel, al bijna vijf jaar lang. Vorig jaar zocht ik in dit artikel naar antwoorden op zeven vragen over schone kleding.

 

Maar de home party, dus. Hier in Limburg is er weinig aanbod schone kleding in de winkels. En dan bedoel ik: bio grondstoffen, eco-ondernemers en faire productie. De stoffen geproduceerd met respect voor mens en milieu. Op een ecologische manier, dus met aandacht voor waterproblematiek, uitstoot van fabrieken, transport. En fair, dus met een eerlijk loon voor wie het moet maken. Je voelt het al: een T-shirt voor twee euro is onmogelijk als je aandacht hebt voor mens en milieu. Het promoot trouwens de wegwerpcultuur. Ik koop liever één T-shirt dat voldoet aan alle bovenstaande criteria en draag het dan tot het helemaal ‘op’ is, dan twintig T-shirts van de Primark waar erbarmelijke omstandigheden aan vast kleven.

 

Passie

Annelies van GoedvanDOEN hebben heel wat gemeenschappelijk. We hebben dezelfde maten (héél handig als je online bestelt en niet zeker bent van de maat: “Annelies, pas jij dat eens even, dan weet ik welke maat ik nodig heb!”) We lijken bovendien zo hard op elkaar dat we zussen zouden kunnen zijn. We delen de passie voor schone kleding én we namen op ongeveer hetzelfde tijdstip een website over die zich inzet voor een betere wereld. Daar moest toch een samenwerking van komen, niet?

 

Dus nodigde ik een tiental gelijkgestemde vriendinnen uit voor een avondje winkeltje spelen op mijn terras. Annelies bracht de hele collectie mee en mijn badkamer werd pashokje voor een avond. Het was zo mooi weer dat we buiten konden zitten. Ik maakte ecosmos-hapjes en een lente-variant op deze veggie fish, zodat iedereen ook iets lekkers te knabbelen had. En vlierbloesemlimonade, die mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

 

Passen

Het handige aan zo’n avond is dat je van alle merken eens een trui en broek kan passen, zodat je in de toekomst weet welke maat je kunt bestellen. En dat je Annelies helemaal kunt uitvragen over hoe de merken in elkaar zitten, waar ze geproduceerd worden, wie erachter zit, of ze echt wel schoon zijn …

 

Wil jij ook eens zo’n feestje op je terras of in je woonkamer? Check dan zeker eens bij Annelies of ze nog een datum vrij heeft. Ik kan het je alleen maar aanraden!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.