Je kunt nooit te veel courgettes hebben #8

Je kunt nooit te veel courgettes hebben #8

Deze zomer gaf mijn moestuin me een overvloed aan courgettes. Ik legde mezelf de uitdaging op om elke week een nieuw recept met courgettes uit te proberen. In de vorige weken maakte ik al groene pizza, chutney, kimchi, cake en aperitiefballetjes, courgetterolletjes en gevulde courgette.

Foto: ZooSnow voor Pixabay

Mijn buurvrouw

Vandaag geef ik jullie graag een laatste courgetterecept. Een klassieker: soep! Het is niet mijn eigen recept, moet ik toegeven. Ik heb het van mijn buurvrouw gekregen. Jullie weten het misschien niet, maar ik heb de liefste buurvrouw van de wereld. Ze zorgt voor ons alsof we haar eigen kinderen waren. Ze beschouwt mijn kinderen als haar kleinkinderen. Ik leerde van haar een graad van gastvrijheid die ik nog niet kende. Op welk moment van de dag je ook binnenkomt, altijd is er wel iets lekkers te eten. In mijn moeilijke zwangerschappen gaf ze vaak een kom eten over de omheining als ik uitgeput thuis kwam van mijn werk. Niets is haar te veel. Ontzettend dankbaar ben ik voor alles wat ze voor ons doet!

Vorige week waren we onderweg naar huis na 2,5 week vakantie. We lieten haar via What’sapp weten dat ze ons die avond thuis kon verwachten. ’s Avonds laat stond op ons vuur een ketel courgettesoep, op de tafel lag vers brood. Om half twaalf ’s nachts zaten mijn man, mijn zonen en ik te genieten van een bord overheerlijke soep met vers brood, na een hele dag in de auto. Mijn oudste zoon heeft de soep tot de laatste druppel uitgelepeld. Zo lekker!

courgette

Nodig voor zes flinke borden soep:

 • een middelgrote courgette
 • twee uien
 • één prei
 • een wortel
 • een handvol kerstomaatjes
 • 1,5 liter water
 • 3 kl bouillonpoeder
 • twee eetlepels verse kruidenkaas
 1. Snipper de ui en stoof ze in wat olijfolie. Snij ook de prei grof en laat die mee glazig stoven.
 2. Snij de wortel en de courgette in stukken en voeg ze bij de groenten.
 3. Voeg ook het water en het bouillonpoeder toe en laat tien minuten koken.
 4. Voeg na tien minuten ook de kerstomaatjes toe en laat nog eens tien minuten koken.
 5. Mix de soep fijn met de staafmixer en voeg de kruidenkaas toe.
 6. Roer goed om en serveer met een vers stuk brood of oud brood waarvan je croutons maakte.

Ziezo! Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn courgetterecepten. Op naar een volgende uitdaging!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.