Je kunt nooit te veel courgettes hebben #7

Je kunt nooit te veel courgettes hebben #7

Geen zomer zonder courgettes. Maar zoveel courgettes als deze zomer heeft mijn moestuin me nog nooit geschonken. Dus daagde ik mezelf uit om elke week een nieuw recept te bedenken met de massa’s courgettes die uit de moestuin kwamen. In de vorige weken maakte ik al groene pizza, chutney, kimchi, cake en aperitiefballetjes en vorige week kon je dit recept van gevulde courgette nog lezen. Vandaag: een courgetteaperitief.

Foto: ZooSnow voor Pixabay

Ik vond de inspiratie voor dit recept in La Cucina Verde, een boek dat Italiaanse klassiekers vegetarisch benadert en waarvan ik hier een recensie schreef.

Nodig voor ongeveer zes pakketjes:

  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 koffielepel zout
  • 100 gr zachte kaas (mozzarella, feta of zijden tofu als je een vegan versie wil)
  • een handvol kerstomaatjes
  • verse basilicum (Ik maakte een mengeling van Griekse, Thaise, gewone en kaneelbasilicum)
  • je lekkerste olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Foto: Couleur voor Pixabay

Zo maak je het:

  1. Snij de courgette in dunne repen met een dunschiller of mandoline. Stop waar je de eerste zaadjes tegenkomt, maar als je een kleine courgette hebt, mag je de beginnende zaadjes gewoon gebruiken.
  2. Leg de repen in een kom en bestrooi met suiker en zout. Sprenkel er het azijn over en meng even om, zodat alle suiker, zout en azijn aan alle plakken komen.
  3. Maak intussen de vulling door de tomaatjes zo fijn als je kunt te snijden en te mengen met miniblokjes kaas en fijngesnipperde basilicum. Kruid met peper en zout en besprenkel met goede olijfolie.
  4. Dep de courgetterepen droog en leg telkens twee repen in een kruisvorm over elkaar.
  5. Leg op elke kruising een lepel van de vulling en vouw de pakketjes dicht. Steek vast met een tandenstoker.

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.